Slogan

Staal mag dan een hard en koud materiaal zijn, de benadering van Straver Special Techniek BV is warm en persoonlijk!

Straver Special Techniek logo
Straver Special Techniek
Projecten Snij en zetwerk

Knip-, snij en zetwerk

Straver special techniek is al 25 jaar een ontwikkelend bedrijf op het gebied van staal. Zo Knippen, snijden en zetten wij staal, rvs en aluminium op maat. 

Zetwerk

Bij Straver Special Techniek zit u goed op gebied van het zetten van staal, roestvast staal en aluminium. In de afgelopen 25 jaar hebben wij niet alleen de juiste kennis opgedaan om deze materialen in de gewenste vorm te buigen. Ook beschikken wij over een mooie werkplaats inclusief Kantbank. 

Met onze kantbank hebben wij een capaciteit van 300 ton en een maximale lengte van 3,5 meter.

Met behulp van onze kantbank produceerden wij onder andere de volgende maatwerken:

  • Lekbakken
  • Traponderdelen
  • Machinekappen
  • Oprij bordessen
  • Machine onderdelen 
  • Zetwerk t.b.v. stalen kozijnen
  • Profielen op maat

Met onze apparatuur en deskundig team, staan wij altijd open voor nieuwe opdrachten. Ook wanneer deze anders zijn dan de bekende producten. Om deze opdrachten uit te werken passen wij onze engineeringsvaardigheden toe. We denken mee van concept tot tekening en uitwerking.

Dat is de warme en persoonlijke aanpak van Straver Special Techniek

Snijwerk

Het snijwerk van Straver Special Techniek vindt u terug in bijzonder gevormde stalen onderdelen van bijvoorbeeld machines, bouwmaterialen en meer. Wij bieden u de mogelijkheid om zowel autogeen als plasma te snijden.

Met de plasma snijdtechniek kan Straver staal voor u snijden door middel van smelten. Met behulp van plasmagas smelten wij het staal doormidden. Deze techniek is uiterst geschikt voor constructiestaal en roestvaststaal. Ook is plasma snijden een snelle techniek. 

Terwijl autogeen snijden vaak wordt toegepast bij ongelegeerde en laaggelegeerde staalsoorten. Deze techniek passen wij vaak toe bij dikkere materialen. 

Knipwerk

Knipwerk is een veel voorkomende techniek om staal op de juiste maat te krijgen. Knipwerk is sneller, efficiënter en dus vaak goedkoper dan het snijden van staal. 
Wanneer staal in kleinere maar rechte delen geleverd dient te worden, is het knippen van staal de juiste keuze. Bij Straver knippen wij staal tot wel 16 mm dik met een maximale lengte van 3 meter!

Straver Special Techniek- knip-snij-zetwerkStraver Special Techniek- knip-snij-zetwerk-machineStraver Special Techniek- knip-snij-zetwerk-machine-werk

Straver Special Techniek logo
Straver Special Techniek